Останні новини

Google вніс борщ до топ-10 російських страв

У проєкті написали, що ця страва має безліч різних рецептів.

На сторінці Google Arts&Culture опублікували список "традиційних російських страв", до якого внесли й український борщ. У описі до страви зазначили, що у ХХ столітті "цей простий і ситний суп став основною стравою в меню кафе від Хабаровська до Бреста".

Про це повідомляє Kyiv Live з посиланням на сервіс Google.

Читайте також: Клопотенко розповів, як радянська їжа знищувала українську культуру

борщ 2.png

Український борщ увійшов до списку "традиційних російських страв". Фото: скріншот

Також у описі до страви вказано, що історія борщу йде у глибину століть, а за традиційним рецептом "страву варять із борщівником". У проєкті пишуть, що існують різні рецепти борщу: український із тертим салом і часником, по-московськи з різними видами м'яса – беконом, сосисками і вареною яловичиною, а також по-флотськи, з червоним перцем і копченою свининою.

борщ.png

У повідомленні йдеться, що існують різні рецепти борщу. Фото: скріншот

"З плином часу в рецептах з'явилися нові інгредієнти, які замінили борщівник, а назва "борщ" стала збірною для різних супів із кислим смаком", – йдеться у проєкті Google.

Окрім цього, до списку "традиційних російських страв" потрапили: шашлик, млинці, окрошка, гречана каша, пельмені, сирники, олів'є, вінегрет і бефстроганов.

Водночас проєкт "Розкуси Росію" прокоментував й міністр культури Олександр Ткаченко. Він назвав це "спробами РФ привласнити українську національну страву". 

"Борщ – етнічна українська страва. Привласнювати території, минуле, етноси – в дусі кремлівців вже більше сотні років. Як відомо, Міністерство культури та інформаційної політики протистоїть всім фейкам про "досягнення" росіян, коли вони намагаються в нас їх вкрасти. Саме тому, "культура приготування українського борщу" подана нами на розгляд, як нематеріальна спадщина ЮНЕСКО. Впевнений, світ визнає нашу національну страву", – написав Ткаченко.

Нагадаємо:

  • Учасник телепередачі "МастерШеф", відомий кулінар Євген Клопотенко знову повернувся до наболівшої теми борщу. Наразі кухар не тільки ділиться смачними рецептами у своїх соціальних мережах, але й активно сприяє популяризації української культури на світовому рівні.
  • Міністерство закордонних справ України подало заявку на внесення українського борщу до списку нематеріальної культурної спадщини ЮНЕСКО. Ініціатором став шеф-кухар Євген Клопотенко.
  • З давніх-давен українці славляться своєю кухнею: знаменитий борщ, галушки, пампушки, банош, печеня тощо. Гостем нового випуску ток-шоу Люди великого міста на телеканалі Kyiv Live був Євген Клопотенко та розповів, як та чому він домігся, аби борщ офіційно зареєстрували в Україні, як національну страву.

Більше оперативних новин шукайте в Telegram Новини Live. А от бекстейдж та життя каналу без прикрас можна побачити в Instagram. Прямі трансляції та цікаві гості вже чекають на вас у Facebook. P.S. Tik Tok в нас також є!

Теги:
Вийти в ефір
17.05