Останні новини

Клопотенко поділився особливим рецептом паски

Український кулінар показав, як приготувати смачну випічку.

Колишній учасник шоу "МастерШеф" Євгеній Клопотенко вирішив здивувати смачним рецептом пасок перед Великоднем. Кухар виклав у мережу відео, на якому розповів про власний рецепт приготування паски, яку назвав "Паска а-ля Панетоне".

Про це повідомляє Kyiv Live, посилаючись на YouTube.

Читайте також: Клопотенко увійшов в топ-50 людей світу, які розвивають гастрономію

На цей раз Євгеній вирішив поекспериментувати з приготуванням паски, аби зробити її ідеальною. За його словами, в нього це вийшло. Приготування такої випічки складається з декількох етапів. Спершу потрібно підготувати всі необхідні компоненти:

  • 600 г борошна;
  • 1 пакет дріжджів сухих;
  • 150 г цукру;
  • 120 мл натурального йогурту;
  • 220 мл теплої води;
  • 50 г вершкового масла;
  • 1 ст. л. зерен маку;
  • 2 шт. жовтка (+1 для змащування паски);
  • 100 г родзинок;
  • 10 г цукру ванільного;
  • 1 ст. л. апельсинової цедри;
  • 1 ст. л. молока;
  • 1/2 ч. л. солі.

1.) Коли основні інгридієнти вже підібрані, переходимо до наступного етапу. Потрібно просіяти 600 грамів борошна та дістати з холодильника яйця, масло та йогурт, щоб вони нагрілися до кімнатної температури. Далі один пакетик дріжджів змішуємо з теплою водою (об'єм - 220 мл., температура - не більше 38 градусів) та ванільним цукром. Накриваємо суміш та відкладаємо на 20 хвилин.

2.) Після цього змішуємо йогурт з цукром та двома яєчними жовтками. Далі додаємо мак та тонко натерту апельсинову цедру і добре премішуємо до появи однорідної маси.

3.) Далі до отриманої суміші додати дріжджі, перемішати та починати додавати борошно невеликими порціями. Готове тісто викладіть у велику миску, накрийте рушником та поставте в тепле місце без протягів на годину-півтори. За цей час тісто має піднятися до країв форми. Змастіть верхівку сумішшю одного жовтка з 1 ст. л. молока.

4.) Духовку розігрійте до 180 градусів. Використовуйте режим верхнього та нижнього нагріву. Встановіть форми з пасками на середній рівень духовки і випікайте протягом 30-45 хвилин. Готовність перевіряйте дерев'яною шпажкою.

5.) Готові паски дістаньте з духовки і дайте їм повністю охолонути у формах. Дістаньте паски і покрийте глазур'ю з суміші цукрової пудри (100 г) і лимонного соку (1-2 ст. л.). Посипте зверху тонкими смужками апельсинової цедри (1 ст. л.).

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/rKeO0rNXe4k" title="YouTube video player" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>

Нагадаємо:

Більше оперативних новин шукайте в Telegram Новини Live. А от бекстейдж та життя каналу без прикрас можна побачити в Instagram. Прямі трансляції та цікаві гості вже чекають на вас у Facebook. P.S. Tik Tok в нас також є!

Вийти в ефір
08.05