Останні новини

Не пообідаєш: німецькі вчені назвали найшкідливіші поєднання в їжі

У нашому раціоні багато продуктів, що здаються вдалою комбінацією. Кава з молоко, салат з огірків та помідорів - хіба не так починається весінній ранок? Проте німецькі вчені сварять за це пальчиком. Виявляється, деяким "вдалим парам" слід розлучитися.

Про це вчені розповіли в інтерв'ю журналу "Freundin".

Сочевиця і червоне вино

Сочевицю краще не запивати вином

Фото Depositphotos

Поєднання келиха червоного вина зі стравами з сочевиці або соєвих бобів шкодить здоров'ю адже значно уповільнює засвоєння заліза. Для цього потрібно вживати продукти, багаті на вітамін С.

Алкоголь і кофеїн

Фото Gettyimages

Багато хто вважає, що кава або інший напій з кофеїном допомагає протверезіти після сп'яніння. Це не так. Згідно з дослідженням Університету Темпл у Філадельфії, кофеїн послаблює седативні властивості алкоголю, але погіршує роботу мозку.

Чорний чай і молоко

Фото Gettyimages

Протизапальна дія чорного чаю нейтралізується молоком – молочні білки зв'язують антиоксиданти і перешкоджають їх засвоєнню організмом. У свою чергу кофеїн в чаї перешкоджає засвоєнню кальцію з молока.

Помідори і огірки

Помідори і огірки краще їсти окремо

Фото Depositphotos

Два інгредієнти часто зустрічаються разом в салатах, але краще вибирати тільки один з них. Результати досліджень показали, що поєднання двох видів овочів може порушити біохімічні реакції в організмі. Отже, овочі не перетравляться належним чином.

Нагадаємо, KFC тимчасово відмовляється від використання слогану “Смачно так, що пальчики оближеш” через поширення COVID-19. Про це повідомляє офіційний сайт компанії.

Вийти в ефір