Останні новини

Топ-5 продуктів, які допоможуть подолати серцево-судинні захворювання

Риба допоможе запобігти інфаркту міокарда

В останній час все більше людей страждають від проблем із серцем. А ішемічна хвороба взагалі є першою в переліку. Аби знизити ризик розвитку серцево-судинних захворювань, додайте у свій раціон ці п'ять продуктів.

Про це повідомляє Kyiv Live.

Читайте також: Експерт розповів, як омолодитися в домашніх умовах і без хірургічного втручання

1) Бобові. Такі продукти як квасоля, горох та сочевиця знижують ризики виникнення серцево-судинних захворювань та ішемічної хвороби зокрема. Бобові містять багато клітковини, вітамінів, мінералів та інших корисних мікроелементів.

2) Зелені листові овочі. Нещодавні дослідження довели корисний вплив цих овочів на серцево-судинну систему. Вони містять в собі філохінон, вживання якого значно зменшує ризик розвитку хвороб серця.

3) Риба. Вже ні для кого не секрет, що вона є джерелом корисних жирних кислот Омега-3 та Омега-6, які мають профілактичний ефект проти хвороб, пов'язаних з багатьма органами. На думку дієтологів, вживання риби допоможе запобігти інфаркту міокарда.

4) Авокадо. Це, напевно, найжирніший продукт з усіх відомих. Проте дуже корисний. Містить у собі велику кількість поліненасичених жирних кислот, які знижують ризики розвитку захворювань. Окрім цього, він має сприятливу дію на мозкову діяльність.

5) Злаки. Вони не дають засвоюватися холестерину, тим самим попереджаючи розвиток ішемічної хвороби серця. Споживання цільного зерна збільшує вміст бетаїнових сполук в організмі, що захищають від цукрового діабету та серцево-судинних захворювань.

Нагадаємо:

Більше оперативних новин шукайте в Telegram Новини Live. А от бекстейдж та життя каналу без прикрас можна побачити в Instagram. Прямі трансляції та цікаві гості вже чекають на вас у Facebook. P.S. Tik Tok в нас також є! 

Вийти в ефір
08.05