Останні новини

Вчені виявили смертельну небезпеку популярного продукту: що потрібно знати про макарони

У макаронних виробах містяться бактерії.

В багатьох українських родинах є звичка готувати одразу багато їжі на цілий тиждень. Це економить купу часу, але в деяких випадках може сильно нашкодити здоров'ю. Стало відомо, з яким продуктом краще не жартувати і їсти тільки свіженьким.

Про це повідомляє Kyiv Live посилаючись на Sciencealert.

Читайте також: топ "великодніх" продуктів, від яких краще відмовитись

Науковцями вже досить давно була виявлена бактерія Bacillus cereus. Це доволі розповсюджений мікроб, природнім середовищем існування є ґрунт, тварини, комахи, рослини та пил.

Ці бактерії використовують поживні речовини з харчових продуктів для розмноження. Найбільше для цього підходять макаронні вироби, рис та молочні продукти. Деякі штами цієї бактерії можуть викликати харчове отруєння від якого можна навіть померти.

Один із смертельних випадків трапився у 2005 році, коли п'ятеро дітей з однієї родини з'їли пасту, яка була приготована за чотири дні до цього. В усіх дітей почалася болювота, тому їх забрали до лікарні, а молодша дитина взагалі загинула через печінкову недостатність викликану отруєнням.

Вчені попереджають, що ця бактерія може викликати важкі і навіть смертельні захворювання, такі як зараження крові, особливо у людей з ослабленим імунітетом, немовлят, літніх людей та вагітних жінок.

Нагадаємо:

Більше оперативних новин шукайте в Telegram Новини Live. А от бекстейдж та життя каналу без прикрас можна побачити в Instagram. Прямі трансляції та цікаві гості вже чекають на вас у Facebook. P.S. Tik Tok в нас також є!

Вийти в ефір
16.05