Останні новини

Як прожити довго та красиво: топ-5 продуктів, які не мають бути на вашій кухні

Дієтологи та нутрициологи постійно повторюють, що фаст-фуд шкідливий не тільки для для фігури, а й для здоров’я. Проте є й інші продукти, яких варто або уникати, або обмежувати їхнє споживання. 

Зрозуміло, що для здорового тіла та гарного настрою потрібно мати на кухні багато свіжих фруктів та овочів, цільнозернових злаків, риби та трохи оливкової олії. Вони й наповнюють комори фахівців з харчування. Проте варто задати й ті, не мають з’являтися за обідом.

Кава. Не такий страшний напій, як його "перебір". Медики рекомендують випивати не більше трьох чашок напою задля того, щоб зберегти здоровими серце та нерви. Велика кількість "бадьорого" напою може викликати відчуття хвилювання та навіть аритмію. Крім того, деякі фахівці висловлюють думку, що кава впливає на вироблення паратиреоїдного гормону, який сприяє прискоренню виділення кальцію з кістки.

Рисові хлібці. Регулярне вживання цього продукту може призвести до коливання цукру в крові, бо рисові хлібці мають високий глікемічний індекс. Це може несприятливо позначитись на обміні речовин, та підвищити апетит.

Готові мюслі і гранола. "Здорова" каша із сухофруктами й горіхами насправді містить велику кількість цукру та має високу калорійність. Крім того, в мюслі можуть додавати барвники, ароматизатори та консерванти.

Соєве молоко. Деякі вчені вважають, що соєве молоко призводить до дисбалансу статевих гормонів і негативно впливає на фертильність і менструальний цикл. Якщо у вас немає непереносимості лактози, варто обмежити вживання цього продукту.

Свіжа випічка. Готова випічка часто містить трансжири,  найчастіше - маргарин. Вони можуть провокувати розвиток серйозної серцево-судинної патології, такої як ішемічна і гіпертонічна хвороби, атеросклероз та інфаркт, а також діабету, ожиріння і навіть онкологічних захворювань.