Останні новини

Знайомились з овечками та годували кіз: ведуча Оперативного штабу провела день на сільськогосподарській фермі

Сьогодні, 19 листопада, ведуча Оперативного штабу телеканалу Kyiv Live Ольга Білан провела день на приватній фермі PanBaran в Бортничах. Про тваринництво, історію сім’ї та користь справжнього органічного молока журналістка поспілкувалась з господарем паном Миколою.

Журналістка Kyiv Live провела один день на фермі та познайомила глядачів зі специфікої роботи господарства.

Господар ферми пан Микола з дружиною займаються фермерським господарством 6 років. Наразі вони утримують 200 голів овечок, два десятки кіз, дві корови та свині.

"Почали ми з того, що треба було десь заробляти гроші. Я колись працював керівником у колгоспі, закінчив сільгоспакадемію. Після досвіду у колгоспі я розчарувався у аграрному виробництві і не хотів цим займатись. Але коли вже одружився і народились діти, треба було годувати сім'ю” - розповідає Микола.

За його словами сім’я розпочала розводити полуницю. Саджали, обробляли та збирали урожай вони з дружиною вдвох. 

“Один був добрий урожай, ми заробили грошей і вирішили взяти овець, хоча ми жили в Києві. Спробували молоко і навіть не очікували, що воно буде таке смачне” - поділився чоловік.

За його словами, найбільше вони займаються овечками навіть не через м’ясо, а перш за все через овече молоко. Воно дуже смачне, поживне, немає жодних побічних ефектів, корисне для дітей та не містить лактози. 

“Вихід сиру з овечого молока втричі більший ніж з козиного” - зазначає господар на навіть порівнює його з золотом.

Після розмови журналістка разом з паном Миколою показали усіх тварин та погодували їх в ефірі. Господар розповів, як звати деяких особин: овечок, кіз та корів. 

Також він розповів цікавий факт про своє господарство, що за багато років начився навіть розрізняти на смак, від якої зі своїй корів п’є молоко.

Нагадаємо, Багато з того, що потрапляє у смітник, можна віддати на переробку. Питання лише, куди віддавати і що. У Києві працює до десяти сортувальних станцій, куди потрапляють відходи з контейнерів для роздільного збору.

Наш журналіст Оперативного штабу Петро Цурукін провів день на одній із сортувальних станцій відходів у столиці.



Вийти в ефір
23.11